Αυθαίρετο «ξεφύτρωσε» σε ταράτσα πολυκατοικίας δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

15 λεπτά πριν
ΕΛΛΑΔΑ

akropoli02

Παράνομο κτίσμα δημιουργήθηκε μέσα σε 10 ημέρες στην οδό Ηρώδου Αττικού, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας – Τι πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο υπεύθυνος για την αυθαίρετη κατασκευή

Ένα παράνομο κτίσμα εντοπίστηκε σε ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Ηρώδου Αττικού, στο κέντρο της Αθήνας, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το Προεδρικό Μέγαρο!

Κατά πληροφορίες, το αυθαίρετο κτίστηκε μέσα σε 10 ημέρες (ή νύχτες) στη θέση παλαιάς πέργκολας. Το προκλητικό κτίσμα όμως, δεν είναι σε καμία περίπτωση πέργκολα αλλά κατασκευή κλειστού τύπου. Σύμφωνα με τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών πρόκειται για ελαφριά κατασκευή εμβαδού 49 τετραγωνικών μέτρων η οποία κλείνει με επάλληλες τζαμαρίες.

Με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου, αν η αυθαίρετη κατασκευή των 49 τετραγωνικών μέτρων ήταν τμήμα που είχε κατασκευαστεί με οικοδομικά υλικά, το πρόστιμο που θα έπρεπε να επιβληθεί θα άγγιζε το ποσό των 420.000€!

Λόγω του τύπου και της αξίας της κατασκευής όμως, βάση του νόμου, επιβάλλεται πρόστιμο στο 30% της αξίας, άρα περίπου 125.000€ συν το 10% αυτού ως τέλους διατήρησης.

Ο υπεύθυνος για την αυθαίρετη κατασκευή έχει προθεσμία 30 ημερών -μετά την επίδοση της διαπιστωτικής πράξης για την παράνομη κατασκευή και το πρόστιμο διατήρησης- για να γκρεμίσει το αυθαίρετο των 49 τμ και να γλιτώσει το πρόστιμο, αλλά έχει και τη δυνατότητα να κάνει ένσταση προσπαθώντας να διεκδικήσει νομιμοποίηση του κτίσματος.

Ωστόσο, εάν οι εργασίες έγιναν χωρίς νόμιμη άδεια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο υπεύθυνος θα πρέπει είτε να κατεδαφίσει την αυθαίρετη κατασκευή είτε να πληρώσει το πρόστιμο.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ