Ακρίβεια: Τα ίδια προϊόντα σε IKEA της Ισπανίας είναι κατά 20% φθηνότερα από ότι σε ΙΚΕΑ της Ελλάδας!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

41 λεπτά πριν
MONEY, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Επίσημες πηγές αποκαλύπτουν την οικονομικές ανισότητες μεταξύ 2 ευρωπαϊκών χωρών που ανήκουν στην ευρωζώνη, με μια ποικιλία προϊόντων ίδιας εταιρείας επίπλων και ίδιας μάρκας να διαφέρουν με μεγάλο φάσμα τιμών!

Στην Ισπανία αποκαλύφθηκε, πως κάποια από τα προϊόντα που βρίσκονται προς πώληση από την γνωστή εταιρεία πώλησης επίπλων, ΙΚΕΑ, έχουν κατά 20% διαφορά σε τιμές από εκείνα, τα οποία είναι της ίδιας μάρκας και ποιότητας και πωλούνται στην Ελλάδα!

Το φαινόμενο αποδίδεται σε μία κύρια συνιστώσα, που δεν είναι άλλη από την διαφορά του ΦΠΑ μεταξύ των δυο χωρών. Ενώ στην Ισπανία το ΦΠΑ είναι 21%, στην Ελλάδα είναι 24%

Δείτε τις φωτογραφίες

Τραπέζι από ΙΚΕΑ Ελλάδος

Το ίδιο τραπέζι από την Ισπανία

Kρεβάτι Slattum στην Ελλάδα

Της ίδιας μάρκας όπως παραπάνω, αλλά φθινότερο.

Σημειώνεται επαναληπτικά, πως τα παραπάνω προϊόντα έχουν την ίδια ποιότητα και την ίδια μάρκα. Διαφέρουν μόνο στις τιμές και πωλούνται από την ίδια αλυσίδα τροφοδοσίας επίπλων.

Πηγή: ΙΚΕΑ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ