Ανεύρυσμα ή ημικρανία – Πώς θα διακρίνεται

7 λεπτά πριν
ΥΓΕΙΑ

Το ανεύρυσμα είναι μία παθολογική διόγκωση σε ένα σημείο του τοιχώματος ενός αγγείου στον εγκέφαλο.

Η ρήξη ενός ανευρύσματος προκαλεί εγκεφαλική αιμορραγία και είναι μια επείγουσα κατάσταση που μπορεί να αποδειχτεί απειλητική για τη ζωή.

Η ημικρανία είναι συχνή μορφή κεφαλαλγίας που επηρεάζει περίπου μία στις πέντε γυναίκες και έναν στους δεκαπέντε άντρες. Η έντασή της κυμαίνεται από ήπια έως πολύ ισχυρή.

Αν και οι δύο καταστάσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται εκ πρώτης, όταν η ημικρανία είναι ισχυρή, ο πόνος είναι τόσο δυνατός που μπορεί να συγκριθεί με αυτόν που προκαλεί η ρήξη ανευρύσματος.

Τα παρακάτω σημεία – κλειδιά θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε την ημικρανία από το ανεύρυσμα.

  • Εάν ο πόνος στο κεφάλι συνοδεύεται από ναυτία, πιθανότατα πρόκειται για ημικρανία.
  • Εάν δεν αποδίδουν συμβατικές στρατηγικές αντιμετώπισης της ημικρανίας (ιδίως αν αυτή συνοδεύεται από αύρα), όπως η μείωση της έντασης του φωτισμού, η παραμονή σε κάποιον ήσυχο χώρο του σπιτιού και η φαρμακευτική αγωγή, υπάρχει πιθανότητα για ρήξη ανευρύσματος.
  • Εάν ο πόνος στο κεφάλι είναι πιο ισχυρός από ποτέ, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ρήξης ανευρύσματος.

Πηγή: onmed.gr, Health.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ