Απίστευτες καταγγελίες: Επιστρέφουν στη δουλειά με θετικό τεστ-Ανησυχία για την 5ήμερη καραντίνα

27 λεπτά πριν
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι ανησυχούν ότι η πενθήμερη καραντίνα δεν είναι αρκετή για να μην κολλήσουν τους συναδέλφους τους. Κάποιοι αποφασίζουν από μόνοι τους να μείνουν σπίτι, ωστόσο μερικοί εργοδότες πιέζουν κάποιους να επιστρέψουν.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί αναφορικά με την πενθήμερη καραντίνα που θεσπίστηκε πρόσφατα για όσους έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό, καθώς πολλοί επισημαίνουν ότι οι πέντε ημέρες δεν αρκούν.


Την ίδια ώρα εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να επιστρέφουν στη δουλειά παρότι έχουν θετικό τεστ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.


«Εγώ έκανα self test και βγήκα θετικός. Ενημέρωσα στην εργασία που δουλεύω σε εστιατόριο της νοτίου Ελλάδας, έμεινα πέντε μέρες καραντίνα. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω επιστρέψει στη δουλειά με θετικό τεστ» λέει εργαζόμενος μιλώντας στο κανάλι.


Όπως λέει ο ίδιος, ανησυχεί μήπως κολλήσει τους συναδέλφους του, αν και ασυμπτωματικός.


Ωστόσο δεν είναι ο μόνος που εργάζεται με θετικό τεστ.


Γυναίκα που εργάζεται σε φαρμακείο περιγράφει: «Είμαστε σε έναν χώρο –φαρμακείο για την ακρίβεια– όπου εργαζόμαστε τέσσερα άτομα εκ των οποίων το ένα είχε βγει θετικό στον κορονοϊό. Την πέμπτη μέρα, εφόσον η καραντίνα λήγει, έπρεπε να επιστρέψει, κάτι το οποίο σε όλους δημιουργεί ανησυχία».

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ορισμένοι εργαζόμενοι αποφασίζουν να παρατείνουν από μόνοι τους την καραντίνα, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων τους.


«Την πέμπτη μέρα που θα μπορούσα να βγω από το σπίτι, συνέχιζα να βγαίνω θετική» λέει μία εργαζόμενη. «Αρνητικό βγήκε την όγδοη μέρα, όχι την πέμπτη. Και συμπτώματα δεν είχα καθόλου» συμπληρώνει.


Από την άλλη, φαίνεται ότι πολλοί εργοδότες πιέζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν μετά το πενθήμερο, ενώ μπορεί ακόμα να νοσούν.


«Ο γαμπρός μου κόλλησε. Τον υποχρεώνει ο εργοδότης σε πέντε μέρες να πάει στη δουλειά. Ακόμα έχει βήχα, πονάνε τα κόκαλά του, θα κολλήσει όλο το προσωπικό. Υπάρχει περίπτωση και να τον διώξει» επισημαίνει κάποιος.


Άλλος λέει: «Ο κουμπάρος μου ήταν θετικός. Έκατσε 10 μέρες στο σπίτι, αλλά η εντολή ήταν άμα θέλει μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του. Τα μεροκάματα πήγαν χαμένα δυστυχώς».

Υπενθυμίζεται πως οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προβλέπουν ότι από τη στιγμή που κάποιος νοσήσει, έπειτα από πέντε μέρες καραντίνα επιστρέφει στην εργασία του χωρίς υποχρεωτικό τεστ, με διπλή μάσκα ή ΚΝ95 και μόνο αν δεν έχει πυρετό ή σοβαρά συμπτώματα.


πληροφορίες από sputniknews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

voicenews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ