Ε.Μανωλόπουλος:«Στόχος η φυσική ανοσία – Δεν θα κτίσουμε τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα 2-2,5 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα.

Ο Ε.Μανωλόπουλος παραδέχθηκε ότι:  «Ο στόχος για το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, έχει χαθεί».

Όπως είπε ο Ε.Μανωλόπουλος στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα 2 – 2,5 εκατ. ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και πρόσθεσε ότι πλέον ο στόχος είναι να επιτευχθεί η ανοσία μέσω της φυσικής ανοσίας. Δηλαδή μετά από 1,5 περίπου χρόνο πανδημίας ο καθηγητής φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου παραδέχεται ότι οι Σουηδοί με την ανοσία της αγέλης αντιμετώπισαν με τον «σωστό» τρόπο τον κορωνοϊό, άλλωστε και οι αριθμοί αυτό δείχνουν.

«Κάθε ένας που εμβολιάζεται είναι κέρδος τόσο για τον ίδιο όσο και για την κοινωνία. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από την φυσική ανοσία. Αρκετοί θα μολυνθούν, κάποιοι θα νοσήσουν και θα βρεθούν στις ΜΕΘ, και θα φτάσουμε στην ανοσία μέσα από αυτό τον έμμεσο, δύσκολο και πολύ δυσάρεστο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Ε.Μανωλόπουλος.

Για τα μέτρα… «πειθούς» της κυβέρνησης είπε: «Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Ίσως να δίνονται πιο πολλά στοιχεία για τους νεκρούς από κορωνοϊό ώστε να συγκινήσει ή να “τρομάξει” όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες. Υπάρχει ένα όριο “εκμαυλισμού” που μπορούμε να ωθήσουμε την κοινωνία. Δώσαμε το καλοκαίρι 150 ευρώ στους νέους. Τι να κάνουμε τώρα; Να δίνουμε 500 ευρώ για να εμβολιάζονται;».

weeklynews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ