Φινλανδία: Αυτό ήταν έως το 2020 το σύμβολο της πολεμικής αεροπορίας της υποψήφιας χώρας για το ΝΑΤΟ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

25 λεπτά πριν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύμβολα για τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Φινλανδίας, μια σβάστικα και ένα ζευγάρι φτερά.

Το σύμβολο θα είναι πάντα εγγενώς συνδεδεμένο με τη ναζιστική Γερμανία και τα εγκλήματά της, παρόλο που οι ρίζες του πηγαίνουν πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω. Αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε ότι η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας σταμάτησε αθόρυβα να χρησιμοποιεί αυτό το έμβλημα της μονάδας. Η αλλαγή παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον ακαδημαϊκό Teivo Teivainen του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC world news.

Σύμφωνα με τον προφέσορα, τα εικονιζόμενα ως “σβάστικες” ήταν ενσωματωμένες στις στολές των στρατιωτών της αεροπορικής μονάδας της Φινλανδίας, ήδη από το 1918, ενώ εξακολουθούσαν να είναι κολλημένες στις στολές ακόμη και στον Β’ΠΠ.

«Καθώς τα εμβλήματα της μονάδας φοριούνται στη στολή, θεωρήθηκε μη πρακτικό και περιττό να συνεχιστεί η χρήση του παλιού εμβλήματος της μονάδας, το οποίο είχε προκαλέσει κατά καιρούς παρεξηγήσεις», είπε  εκπρόσωπος της μονάδας.

Veteran DC-2 transport aircraft 'Hanssin-Jukka' of the Finnish Air Force has been restored for museum display.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ