Γλυφάδα: «Η βία μέσα από τα μάτια των παιδιών»-Συγκινεί η ταινία μικρού μήκους που έφτιαξαν μαθητές δημοτικού

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

60 λεπτά πριν
ΕΛΛΑΔΑ

Το φάσμα στο οποίο αναπτύσσεται και συντηρείται το φαινόμενο της βίας είναι βαθύ

Οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν ενάντια των φαινομένων της βίας και της κακοποίησης. Στο πλαίσιο του διδακτικού προγράμματος, αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.

Συγκεκριμένα οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα για την ουσιαστική αντιμετώπιση της βίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Μέσω της σχετικής ταινίαςμικρού μήκους, προβάλλονται μηνύματα που αρμόζουν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Το φάσμα στο οποίο αναπτύσσεται και συντηρείται το φαινόμενο της βίας είναι βαθύ. Οι συνέπειες της βίας προκαλούν συναισθηματικό στρες, ψυχικές διαταραχές και άλλα συνοδά προβλήματα. Ωστόσο, τα παιδιά αποτελούν ζωντανό παράδειγμα ότι η λύση οφείλει να περιλαμβάνει την παιδεία. Η βία και ο εκφοβισμός αφήνουν ανεξίτηλα σωματικά και ψυχικά σημάδια. Ας είναι αφορμή τα παιδιά, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να λάβουμε ενεργό δράση ώστε να καταπολεμήσουμε κάθε κρούσμα κακοποίησης», γράφει η λεζάντα κάτω από το βίντεο των παιδιών.

Τη συντακτική επιμέλεια είχαν οι Καραγκούνη Αλεξάνδρα Εκπαιδευτικός ΠΕ70 και Νάνου Νίκη Εκπαιδευτικός ΠΕ71

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ