Η Ρωσία κατάφερε εκ νέου να πληρώσει ομολογιούχους

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

27 λεπτά πριν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμού (NSD) της Ρωσίας πλήρωσε με επιτυχία κουπόνια Eurobonds (ομολόγων της που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό και αποτιμώνται σε ξένο νόμισμα), ωρίμανσης 2026, σε συνάλλαγμα, ενώ η προθεσμία πληρωμής έληγε στις 27 Μαΐου, ανέφερε εκπρόσωπος του NSD στο πρακτορείο Reuters.

Η Ρωσία βρίσκεται ενώπιον μιας μοναδικού είδους κρίσης χρέους, καθώς διαθέτει μεν τους πόρους για να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, ωστόσο λόγω του πολέμου που έχει εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας και των κυρώσεων που ακολούθησαν από πλευράς της Δύσης, έχει γίνει τρομερά δύσκολο να έχει πρόσβαση σε συνάλλαγμα και να πραγματοποιεί με αυτό πληρωμές στο εξωτερικό.

Εάν η Ρωσία χρεοκοπήσει, έστω μερικώς, θα πρόκειται ίσως για την πρώτη χρεοκοπία που θα έχει καθαρά γεωπολιτικά χαρακτηριστικά και δεν θα έχει να κάνει με “άδεια ταμεία”.

capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ