ΗΠΑ – Διαδηλωτές υπέρ των αμβλώσεων απειλούν με…”οργισμένο” καλοκαίρι

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

12 λεπτά πριν
ΔΙΕΘΝΗ

Με ένα «καλοκαίρι της οργής» απειλούν οι υποστηρικτές στην άμβλωση από τη μια άκρη των ΗΠΑ μέχρι την άλλη, αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανατρέψει την υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις στη χώρα.

Οργανώσεις υπέρ της άμβλωση των ΗΠΑ, όπως οι Planned Parenthood, Women’s March και άλλες, έχουν σχεδιάσει για σήμερα περισσότερες από 300 πορείες με σύνθημα «Bans Off Our Bodies» (Οι απαγορεύσεις μακριά από τα σώματά μας).

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Νέας Υόρκης, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες και το Σικάγο.

Οι διαδηλώσεις είναι η απάντηση στη διαρροή ενός σχεδίου γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο διέρρευσε στις 2 Μαΐου και δείχνει ότι η πλειοψηφία του δικαστηρίου είναι έτοιμη να ανατρέψει την απόφαση ορόσημο του 1973 που καθιέρωσε το ομοσπονδιακό συνταγματικό “δικαίωμα” στον τερματισμό της κύησης.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου, που ενδέχεται να δώσει στις πολιτείες την εξουσία να απαγορεύουν τις αμβλώσεις ή όχι, αναμένεται τον Ιούνιο. Περίπου οι μισές πολιτείες των ΗΠΑ μπορεί να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν αυστηρά τις αμβλώσεις, εφόσον υπάρξει απόφαση που θα ανατρέψει την υπόθεση Ρόου εναντίον Γουέιντ.

Οι οργανωτές είπαν ότι περιμένουν πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα συμμετάσχουν στις σημερινές διαδηλώσεις, για τις οποίες είπαν ότι θα είναι οι πρώτες από πολλές συντονισμένες διαμαρτυρίες που θα πραγματοποιηθούν σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Για τις γυναίκες αυτής της χώρας, αυτό θα είναι ένα καλοκαίρι της οργής», δήλωσε η Ρέιτσελ Καρμόνα, πρόεδρος της Women’s March (Πορεία Γυναικών). «Θα είμαστε ακυβέρνητοι έως ότου αυτή η κυβέρνηση αρχίζει να δουλεύει για εμάς, μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις στα σώματά μας, μέχρι το δικαίωμα στην άμβλωση να κωδικοποιηθεί στο νόμο».

Οι Δημοκρατικοί, που αυτή τη στιγμή έχουν το Λευκό Οίκο και την πλειοψηφία σε αμφότερα τα σώματα του Κογκρέσου, ελπίζουν ότι η αντίδραση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα οδηγήσει τους υποψηφίους του κόμματός τους στη νίκη στις εκλογές που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο, στα μέσα της προεδρικής θητείας.

Ωστόσο οι ψηφοφόροι θα ζυγίσουν το δικαίωμα στην άμβλωση έναντι άλλων θεμάτων, όπως η αύξηση των τιμών των τροφίμων και του αερίου, και μπορεί να είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά την ικανότητα των Δημοκρατικών να προστατεύσουν την πρόσβαση στην άμβλωση, αφού απέτυχαν προσπάθειές τους να περάσουν νομοθεσία που θα περιλάμβανε στην ομοσπονδιακή νομοθεσία το δικαίωμα στην άμβλωση.

Σήμερα οι διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη σχεδιάζουν να κάνουν πορεία στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, ενώ οι διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον θα συγκεντρωθούν στο Μνημείο του Ουάσινγκτον και μετά θα κατευθυνθούν προς το Ανώτατο Δικαστήριο. Οι διαδηλωτές στο Λος Άντζελες σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο ενώ διαδηλωτές στο Τέξας επρόκειτο να συγκεντρωθούν στην πολιτειακή πρωτεύουσα το Όστιν.

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ