Ιρλανδία: Προειδοποιεί τη Βρετανία για τις αλλαγές στο πρωτόκολλο της Β. Ιρλανδίας

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

30 λεπτά πριν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός προειδοποιεί τη Βρετανία για τις αλλαγές στο πρωτόκολλο της Β. Ιρλανδίας

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία ότι θα είναι “πολύ σοβαρό” αν θέσει σε ισχύ νέα νομοθεσία για την μονομερή αλλαγή τμήματος της συμφωνίας για το Brexit με την ΕΕ στην προσπάθειά της να διευκολύνει το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία, και κάλεσε την βρετανική κυβέρνηση να επαναλάβει τις συνομιλίες.

“Αν αυτό το νομοσχέδιο λάβει ισχύ νόμου, πιστεύω ότι θα βρεθούμε σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας στο BBC, αναφερόμενος σε βρετανικό νομοσχέδιο που προβλέπει την τροποποίηση του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο διέπει τις εμπορικές συναλλαγές μετά το Brexit.

“Αυτό που χρειάζεται να γίνει τώρα είναι όντως ουσιαστικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση”, υπογράμμισε ο Μιχόλ Μάρτιν.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ