Ισοπρινοσίνη, ένα υποσχόμενο χημειοθεραπευτικό σχήμα για την αντιμετώπιση του σύνδρομου COVID-19

57 λεπτά πριν
VOICE OPINION, ΥΓΕΙΑ

Ισοπρινοσίνη , ένα ανοσορρυθμιστικό αντιικό φάρμακο που εκφράζει πιθανή αποτελεσματικότητα , ως θεραπευτική επιλογή για ιούς τύπου SARS.

Με έκφραση την αναστολή της σύνθεσης DNA (αναστολέας της αναδίπλωσης του DNA των ιών) και RNA στον πυρήνα ενός ιού – κυττάρου με πρωταρχικό στόχο την ανενεργή φάση της ιικής παραγωγής και την παραγωγή ανθρώπινης ιντερφερόνης με ενεργοποίηση την τοπική ανοσία ως αντίσταση στις ιογενείς λοιμώξεις .

Επιπλέον αποκαθιστά τις λειτουργίες των λεμφοκυττάρων υπό συνθήκες ανοσοκαταστολής , αυξάνει την βλαστογένεση στον πληθυσμό των μονοκυττάρων , διεγείρει την έκφραση των υποδοχέων μεμβράνης στην επιφάνεια των βοηθητικών Τ , αποτρέπει την μείωση της δραστηριότητας των λεμφοκυττάρων υπό την επίδραση γλυκοκορτικοστεροειδών και ομαλοποιεί την ενσωμάτωση θυμιδίνης σε αυτά, διεγείρει τα κυτταροτοξικά Τ- λεμφοκύτταρα , των φυσικών δολοφόνων , αυξάνει την παραγωγή της IgG , IFNγ, ιντερλευκινών -1 (IL-1) και ιντερλευκινών -2 (IL-2) .

Επιπλέον μειώνει το σχηματισμό προφλεγμονωδών κυτοκινών ( IL-4, IL-10). H αντιική δράση της συνδέεται με την αναστολή του RNA του ιού και του ενζύμου διυδροπτεροικής συνθετάσης .

Χαρακτηριστικό είναι η διέγερση του πολλαπλασιασμού του m RNA λεμφοκυττάρων που είχε προηγουμένως καταπιεστεί από ιούς , σε σχέση πάντα με την αναστολή της βιοσύνθεσης του RNA του ιού με χαρακτηριστικό και την μείωση των ιικών πρωτεινών , αυξάνοντας την παραγωγή ιντερφερονών – α και γ (IFN-α), (IFN-γ) με καθαρή αντιική συμπεριφορά οι τελευταίες . Να σημειωθεί πως η ισοπρινοσίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μέρος θεραπευτικής αγωγής για τις ιογενέις λοιμώξεις ,


αποτρέποντας και την εκδήλωση τυχών ανεπιθύμητων ενεργειών με το κατάλληλο σχήμα συμπληρωμάτων . Αλλά και ως προφυλακτικό και σταθεροποιητικό μετά από μία ασθένεια, με συνταγογράφηση ένα ή δύο δίσκια την ημέρα και όχι υπέρβαση τις τριάντα ημέρες. Περαιτέρω κλινικές μελέτες καθώς και διπλές τυφλές μελέτες , θα ενισχύσουν σαφώς τον καθοριστικό ρόλο της ισοπρινοσίνης , χωρίς να αποκλείεται ο συνδιασμός με έτερο φαρμακευτικό σχήμα προς ενίσχυση του αντιικού ρόλου της .

Του Δρ. Γεώργιου Ι. Φουτσιτζή (MD-EuspLM) Καθηγητής Μικροβιολογίας ESRDeS

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ