Καταρρέουν τα παραδοσιακά κάστρα της ΝΔ – “Πολιορκούνται” από την Ελληνική Λύση

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

36 λεπτά πριν
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέματα, μεγάλα θέματα, φαίνεται να έχει η Νέα Δημοκρατία σε παραδοσιακά της εκλογικά προπύργια, για διάφορους λόγους. Το μεγάλο πρόβλημα το συναντά στην Μακεδονία και την βόρεια Ελλάδα λόγω της Ελληνικής Λύσης.

Για παράδειγμα, ο νομός Καστοριάς. Παλιά, ανταγωνίζονταν στα ίσια το νομό Λακωνίας, για το ποιος από τους δυο θα βγάλει το υψηλότερο γαλάζιο ποσοστό. Από 55% – 60% και πάνω. Όμως, είναι τόσο μεγάλο το χτύπημα που δέχθηκε ο νομός τους τελευταίους μήνες από τις κυρώσεις στη Ρωσία, που σχεδόν ερήμωσε. Από τη στιγμή που οι Ρώσοι σταμάτησαν να έρχονται στη λίμνη για να αγοράσουν γούνες, μπήκε λουκέτο σε δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής. Το αποτέλεσμα; Ο κόσμος να προσανατολίζεται σε άλλα κόμματα κυρίως την Ελληνική Λύση.

Στην Καστοριά δεν θέλουν ούτε να ακούν για πολιτικούς, πολιτικές και τα τοιαύτα. Πήγε εκεί ο Άκης Σκέρτσος επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, υποσχέθηκε ενισχύσεις, έταξε πράγματα – που θα γίνουν κιόλας – όμως το κλίμα παραμένει βαρύ. Κι όποιος έχει αμφιβολίες, ας ρίξει ένα τηλεφώνημα στους τοπικούς παράγοντες, θα του εξηγήσουν «το όνειρο».

Λίγο ως πολύ, αναλόγως, διαμορφώνεται η εικόνα και στα Γρεβενά, που το τελευταίο διάστημα τα χτύπησε και η μοίρα. Δυο μεγάλα εργοστασιακά δυστυχήματα έγιναν στη χώρα τους τελευταίους (πολλούς μήνες) και τα δυο εκεί συνέβησαν.

Προβλήματα ωστόσο, εντοπίζει το γαλάζιο στρατηγείο και σε μια άλλη παραδοσιακή εκλογική του περιφέρεια, της Κεντρικής Μακεδονίας αυτή τη φορά. Αρχής γενομένης από την «βιτρίνα» του, που δεν είναι άλλη από την Α’ Θεσσαλονίκης. Εκεί το πρόβλημα, μεταξύ άλλων, εντοπίζεται (και) στη σύνθεση του ψηφοδελτίου. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει το πρόσωπο – κλειδί, που θα σηκώσει το βάρος στους ώμους του και ούτε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Πρόβλημα στην Κεντρική Μακεδονία έχει η ΝΔ κυρίως από τον πατριωτικό χώρο. Κι αυτό γιατί στην περιοχή συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά του ο Κυριάκος Βελόπουλος και η «Ελληνική Λύση». Η Ελληνική Λύση σε έναν – δυο νομούς εκεί μετριέται ακόμα και στη δεύτερη θέση! Τους ψήφους εκεί δεν τους παίρνει  από το ΠΑΣΟΚ ή τον …ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη ΝΔ. Αυτό είναι που έχει κάνει την γαλάζια παράταξη να βγάζει σπυριά. Δεν το χωράει ο νους της ότι χάνει τα παραδοσιακά κάστρα της, ιδίως από ένα κόμμα στα δεξιά της.

Αυτό που δυσκολεύεται να καταλάβει η Αθήνα, είναι πως από Λάρισα και πάνω, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Από Λάρισα και πάνω και πλέον ακόμα και στη Νότια Ελλάδα καθώς και στα νησιά, το πρόβλημα της ΝΔ δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την Ελληνική Λύση.

Η Ελληνική Λύση είναι το μόνο πατριωτικό κόμμα, οι Έλληνες το γνωρίζουν και για αυτό την εμπιστεύονται.

Με πληροφορίες από powergame.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ