«Κλείδωσαν» οι εκλογές τον Σεπτέμβριο; – Επιδοτούνται όλες οι κατοικίες ασχέτως εισοδήματος και μηνιαίας χρέωσης!

0

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. – 5 Ιούλ 2022 – 11:03


Το διάβασαν:
7

Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Φαίνεται πως οι εκλογές «κλείδωσαν» για τον Σεπτέμβριο καθώς οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος, που θα ισχύσουν για τον μήνα Ιούλιο και ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, θα αφορούν όλες τις κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση!

Συγκεκριμένα θα παρέχεται οριζόντια κάλυψη όλων από τον Ιούλιο και επιδοτούνται όλες οι κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όρια στη μηνιαία κατανάλωση.

Από τον Ιούλιο επιδοτούνται όλες οι κατοικίες με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους οικιακούς καταναλωτές και 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα τους δικαιούχους του οικιακού τιμολογίου.

Επίσης, καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και πλέον ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάζει πάροχο, χωρίς να πληρώνει αποζημίωση.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να διευκρινιστούν πολλά πράγματα. Τι εννοούν λέγοντας ότι καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής; Καταργείται ή ενσωματώνεται στους λογαριασμούς με άλλο όνομα;

Γιατί αν καταργείται όπως αναφέρεται δεν θα είχε ουσιαστικό λόγο καταναλωτής να αλλάζει πάροχο. Μάλιστα όπως είπε ο υπουργός, ο πάροχος θα ενημερώνει τον καταναλωτή για το τι τον περιμένει για να αποφασίζει αν θα σε άλλον πάροχο!

Εδώ θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει για το αν θα υπάρξει συνέχεια της «ηλεκτρικής τραγωδίας» όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Αλέξης Αλεξόπουλος αφού όπως αναφέρει η περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής που γονάτισε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τελικά δεν καταργείται από 1ης Αυγούστου, ούτε αναστέλλεται, απλά αλλάζει όνομα!

Όπως λέει αντί να την καταργήσουν, την απαλείφουν εικονικά από τα τιμολόγια, ενσωματώνοντας την στα κυμαινόμενα τιμολόγια που θα αλλάζουν χρεώσεις ανά μήνα!

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Αλεξόπουλος δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ πως:

«Η χρέωση θα μπαίνει κανονικά… θα δίνει το δικαίωμα στους προμηθευτές να αλλάζουν τις τιμές κατά το δοκούν και να το βάζουν σύμφωνα με το άρθρο 2 της τροπολογίας κάτω από την αιτιολογία χρέωση προμήθειας ενέργειας. Δηλαδή του αλλάζουμε όνομα. Θα είναι τα ίδια νούμερα. Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι, αυτό γίνεται».

Και πρόσθεσε τα εξής απίστευτα: «Δηλαδή, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ο καταναλωτής δεν θα μπορεί να ξέρει, ούτε να ελέγξει πόσο θα χρεώνεται. Η τροπολογία αυτή παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το ενωσιακό δίκαιο γιατί αναφέρει ότι ο προμηθευτής δεν έχει καν υποχρέωση να ειδοποιεί τον καταναλωτή για τις όποιες αυξήσεις θα του βάζει. Η μόνη υποχρέωση του προμηθευτή – κατά την τροπολογία – θα είναι να αναρτά στον ιστότοπό του το πόση θα είναι η χρέωση που θα βάζει».

Δηλαδή όχι απλά θα συνεχίσει να χρεώνεται ο πολίτης με την ληστρική ρήτρα, άλλα δεν θα μπορεί να ενημερώνεται καν για το πώς προκύπτουν τα ποσά που θα του χρεώνουν οι προμηθευτές.

Αν η κυβέρνηση έχει αντιρρήσεις σε αυτά που καταγγέλλει ο κύριος Αλεξόπουλος τότε να τα διαψεύσει και να δώσει εξηγήσεις τι ακριβώς θα γίνει με την ρήτρα αναπροσαρμογής και αν οι πάροχοι θα μπορούν να αλλάζουν τις τιμές κατά το δοκούν και να το βάζουν σύμφωνα με το άρθρο 2 της τροπολογίας κάτω από την αιτιολογία χρέωση προμήθειας ενέργειας.

Γιατί εκεί είναι το ζουμί και ένα απλό «διαψεύδουμε δεν είναι έτσι» από κυβερνητικά στελέχη δεν μας αρκεί.

Απαιτείται πλήρης εξήγηση με στοιχεία και επιχειρήματα, αν… υπάρχουν.

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5

pronews.gr

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πηγή triklopodia.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ