ΜΕΝΔΩΝΗ: «Το υπ. Πολιτισμού της Ελλάδος διεκδικεί μόνον την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνος», ούτε της Ακρόπολης, ούτε των άλλων μνημείων και αρχαιοτήτων από μουσεία του εξωτερικού!!!

50 λεπτά πριν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ακολουθώντας την πάγια θέση της Ελλάδας, διεκδικεί μόνον την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνος.

Σε νέα προκλητική απάντηση προέβη η υπ. Πολιτισμού της Ελλάδος και μάλιστα γραπτώς σε επίσημη απάντησή της σε ερώτηση που της έγινε στην Βουλή των Ελλήνων. ΕΔΩ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Στην απάντηση Ερώτησης (236/11.10.2021) με θέμα: «Αίτημα για την επιστροφή των αρχαιοτήτων από μουσεία της Γαλλίας» η Λ. Μενδώνη απάντησε ως εξής:

«Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτοκόλλου 236/11.10.2021 Ερώτησης της Βουλευτού κας Σοφίας – Χάιδως Ασημακοπούλου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ακολουθώντας την πάγια θέση της Ελλάδας, διεκδικεί μόνον την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνος.

Η Ελλάδα διεκδικεί τις διαμελισμένες μορφές της ζωφόρου, των μετοπών και των αετωμάτων του μνημείου-συμβόλου του δυτικού πολιτισμού, οι οποίες απομακρύνθηκαν βιαίως από το μνημείο και την γενέθλια γη. Η Ελλάδα διεκδικεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα, προκειμένου να επανενωθεί το σύνολο του γλυπτού διακόσμου του και να αποκατασταθεί η ακεραιότητα του εξέχοντος αυτού μνημείου, που εκπέμπει πανανθρώπινες αξίες»!!!

Μάλιστα η απάντησις αυτή διενεμήθη και στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, την ΓΔΑΠΚ, την Διεύθυνση Μουσείων, και την ΔΙΤΠΑ. Έτσι, να το χωνέψουν όλοι!

Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη, αποτελεί εθνική μειοδοσία!!!

Δηλαδή, με άλλα λόγια το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, και συνεπακόλουθα η Ελλάς, ΔΕΝ διεκδικούν ούτε καν την Καρυάτιδα του Ερεχθείου (διότι δεν ανήκει στο μνημείο του Παρθενώνος, αλλά στο ευρύτερο μνημείο της Ακροπόλεως Αθηνών), ενώ φυσικά ΔΕΝ διεκδικεί καμμιά από τις άλλες κλεμμένες αρχαιότητες, και τμήματα αρχαίων ελληνικών μνημείων (μεταξύ των οποίων και ο Παρθενών), που ευρίσκονται σε άλλα μουσεία του κόσμου, εκτός του Βρετανικού Μουσείου!!!

Έτσι, οι κλέφτες, οι ληστές και οι άρπαγες των αρχαιοτήτων μας, οι Γερμανοί αρχαιοκάπηλοι επί Κατοχής, οι δημοπράτες και οι ξεπουλητάδες μπορούν να συνεχίσουν το παράνομο έργο τους ανενόχλητοι και να κοιμούνται ήσυχοι, διότι η Ελληνική Πολιτεία… κοιμάται και αυτή…

Του Γιώργου Λεκάκη/arxeion-politismou.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

voicenews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ