Οι ΗΠΑ κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία της ευλογιάς των πιθήκων, η FDA προσφέρει εμβόλιο σε ορισμένα παιδιά παρά τις μη κλινικές δοκιμές

0

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ κήρυξε την Πέμπτη την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει εμβόλια κατά της ευλογιάς στα παιδιά «κατά περίπτωση», παρά τις κλινικές δοκιμές για παιδιά κάτω των 18 ετών.

Λείπετε μια μέρα, χάσετε πολύ. Εγγραφείτε στα κορυφαία νέα της ημέρας του Defender . Είναι δωρεάν.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν την ευλογιά των πιθήκων έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία για να ευαισθητοποιήσουν και να επιτρέψουν πρόσθετη χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νόσου, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Xavier Becerra.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε την απάντησή μας στο επόμενο επίπεδο για την αντιμετώπιση αυτού του ιού και παροτρύνουμε κάθε Αμερικανό να λάβει σοβαρά υπόψη την ευλογιά των πιθήκων και να αναλάβει την ευθύνη να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ιό», δήλωσε ο Becerra .

Ο Μπεσέρα είπε ότι εξετάζει επίσης μια δεύτερη δήλωση που θα επιτρέψει στους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να επισπεύσουν ιατρικά αντίμετρα – όπως πιθανές θεραπείες και εμβόλια – που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι τα φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε σε ένα tweet ότι παρέμεινε «προσηλωμένος στην απάντησή μας στην ευλογιά των πιθήκων: επιτάχυνση της διανομής εμβολίων, επέκταση των δοκιμών και εκπαίδευση των κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο».

«Γι’ αυτό η σημερινή δήλωση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία για τον ιό είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας με τον επείγοντα χαρακτήρα που δικαιολογεί», είπε ο Μπάιντεν.

Η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία ήταν τον Ιανουάριο του 2020, για τον COVID-19 .

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περισσότερες από 7.100 περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πέντε περιπτώσεων σε παιδιά.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από την ευλογιά των πιθήκων είναι συνήθως ήπια και περιλαμβάνουν πυρετό, εξάνθημα και πρησμένους λεμφαδένες και περιστασιακά έντονο πονοκέφαλο, πόνο στην πλάτη, μυϊκούς πόνους, έλλειψη ενέργειας και δερματικά εξανθήματα που μπορεί να προκαλέσουν επώδυνες βλάβες, ψώρα ή κρούστες.

Ο ιός σπάνια είναι θανατηφόρος και δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στις ΗΠΑ

Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται κυρίως μέσω της επαφής δέρμα με δέρμα κατά τη διάρκεια του σεξ και επηρεάζει κυρίως τους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, λένε αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, αν και ο ιός μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με το CDC, περίπου το 98% των ασθενών με ευλογιά των πιθήκων που παρείχαν δημογραφικές πληροφορίες σε κλινικές αναγνωρίστηκαν ως άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες.

Η έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία ανοίγει τον δρόμο για εμβόλιο για παιδιά

Τώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν κήρυξε το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) μπορεί να κινηθεί για να εκδώσει Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για το εμβόλιο JYNNEOS για παιδιά κάτω των 18 ετών.

Υπάρχουν δύο εμβόλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν «για την πρόληψη» της λοίμωξης από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων: το JYNNEOS — επίσης γνωστό ως Imvamune ή Imvanex — και το ACAM2000, το οποίο έχει άδεια χρήσης από τον FDA για χρήση κατά της ευλογιάς και «διατίθεται για χρήση κατά της ευλογιάς Εφαρμογή Expanded Access Investigational New Drug.”

Ο FDA είπε στο ABC News την Πέμπτη ότι ενώ το τρέχον εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων, JYNNEOS, είναι εγκεκριμένο μόνο για ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, θα είναι διαθέσιμο για παιδιά κατά περίπτωση.

Το εμβόλιο JYNNEOS, που χορηγήθηκε σε σειρά δύο δόσεων, δεν δοκιμάστηκε μέσω κλινικών δοκιμών σε παιδιά.

Ωστόσο, η FDA επιβεβαίωσε στο ABC News ότι σε «πολλά» παιδιά έχει παραχωρηθεί πρόσβαση στο εμβόλιο μέσω ειδικής διαδικασίας άδειας, αλλά αρνήθηκε να δηλώσει ακριβώς πόσα παιδιά έχουν λάβει το εμβόλιο μέχρι σήμερα μέσω αυτής της διαδικασίας.

«Εάν ένας γιατρός αποφασίσει ότι ένα άτομο κάτω των 18 ετών εκτέθηκε σε ευλογιά των πιθήκων και το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο από οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο, μπορεί να υποβάλει αίτημα στον FDA», ανέφερε το ABC News .

Σύμφωνα με το CDC , η «ανοσολογική απάντηση» διαρκεί «14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του JYNNEOS και 4 εβδομάδες μετά τη δόση ACAM2000 για μέγιστη ανάπτυξη».

Ο ιστότοπος του CDC αναφέρει επίσης: «Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των εμβολίων στο τρέχον ξέσπασμα».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS), μεταξύ 14 Ιουνίου και 21 Ιουλίου 2022, αναφέρθηκαν 31 ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό με το JYNNEOS — που κατασκευάστηκε από τη Bavarian Nordic.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία, αφού αναφέρθηκαν περισσότερα από 26.000 κρούσματα σε 87 χώρες.

Μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ , αλλά ο χαρακτηρισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μια ασθένεια είναι ιδιαίτερα μεταδοτική ή θανατηφόρα.

Οι ΗΠΑ αποτελούν το 25% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, αν και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το πρώτο που ειδοποίησε τον κόσμο για την επιδημία τον Μάιο, αφού επιβεβαίωσε αρκετά κρούσματα.

Μια φανταστική προσομοίωση της ευλογιάς των πιθήκων πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021

Όπως ανέφερε το The Defender τον Μάιο, η Πρωτοβουλία για την Πυρηνική Απειλή, σε συνδυασμό με τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, τον Μάρτιο του 2021 πραγματοποίησε μια « επιτραπέζια άσκηση για τη μείωση των βιολογικών απειλών υψηλών συνεπειών», η οποία περιελάμβανε ένα «ασυνήθιστο στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο φανταστικό έθνος της Brinia και εξαπλώθηκε παγκοσμίως για 18 μήνες».

Αυτό είναι παρόμοιο με το “Event 201”, μια “υψηλού επιπέδου άσκηση πανδημίας” που διοργανώθηκε από το Johns Hopkins Center for Health Security, μαζί με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates — λίγες εβδομάδες πριν από την επιδημία COVID-19 — που αντικατοπτρίζει αυτό που ακολούθησε αργότερα με την πανδημία COVID-19.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Πυρηνικής Απειλής, η άσκηση για την ευλογιά των πιθήκων , η οποία «αναπτύχθηκε σε συνεννόηση με τεχνικούς και ειδικούς σε θέματα πολιτικής», συγκέντρωσε «19 ανώτερους ηγέτες και ειδικούς από όλη την Αφρική, την Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη με δεκαετίες συνδυασμένης εμπειρίας στο κοινό υγεία, βιομηχανία βιοτεχνολογίας, διεθνή ασφάλεια και φιλανθρωπία».

Η φανταστική ημερομηνία έναρξης της πανδημίας της ευλογιάς των πιθήκων σε αυτήν την άσκηση ήταν η 15η Μαΐου 2022. Το πρώτο ευρωπαϊκό κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε στις 7 Μαΐου 2022.

Οι βασικοί συμμετέχοντες στην προσομοίωση ήταν οι Johnson & Johnson και Janssen, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, τα Κινεζικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Πρωτοβουλία Πυρηνικής Απειλής, η GAVI — η Συμμαχία Εμβολίων, η Merck και ο ΠΟΥ.

Αρκετοί από τους συμμετέχοντες που αναφέρονται παραπάνω «συμμετείχαν» επίσης στο Event 201.

Πηγή triklopodia.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ