Προσωπικός γιατρός: Υπουργική Απόφαση για τον προσωπικό γιατρό

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

18 λεπτά πριν
ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ

Διαπραγματεύσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ξεκινά άμεσα ο ΕΟΠΥΥ και για τις λοιπές ειδικότητες, μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, η οποία καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε σχετικά: «Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των ιδιωτών γιατρών σε πρώτη φάση ειδικότητας γενικής, οικογενειακής ιατρικής και παθολογίας και θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των γιατρών αυτών των ειδικοτήτων. Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ και δεν θα υπόκειται σε clawback και rebate, όπως αναληθώς διακινείται, ενώ οι ώρες απασχόλησης των γιατρών βάσει του εγγεγραμμένου πληθυσμού θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα η διαπραγμάτευση με τον ΠΙΣ για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης για τους γιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων, με στόχο την όσο πιο δυνατή καθολική πρόσβαση των ασθενών σε περισσότερους ειδικούς γιατρούς.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «υλοποιείται η δέσμευση μας για άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο των γιατρών και καλύτερες αμοιβές με ρεαλιστικές υποχρεώσεις».

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ