Συνήγορος Καταναλωτή: 2.500 καταγγελίες πολιτών κατά εταιρειών ενέργειας σε ένα εξάμηνο

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

35 λεπτά πριν
ΕΛΛΑΔΑ

5630023__1_

Έχουμε πολύ μεγάλη παραβατικότητα, οι συμβάσεις του σταθερού τιμολογίου μετατράπηκαν σε συμβάσεις κυμαινόμενου ανέφερε στη Βουλή ο Λευτέρης Ζαγορίτης

Τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας των εταιρειών παροχής ενέργειας περιέγραψε στη Βουλή ο επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της αρχής στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποκάλυψε πως η πλειοψηφία των αναφορών-καταγγελιών που κάνουν οι πολίτες αφορούν την αγορά ενέργειας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «Πρωταθλητής στις αναφορές είναι πλέον ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας», και πρόσθεσε πως το 2021 οι αναφορές κυμαίνονταν σε 713, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 υπερτριπλασιάστηκαν στις 2. 500.

«Έχουμε πολύ μεγάλη παραβατικότητα, οι συμβάσεις του σταθερού τιμολογίου μετατράπηκαν σε συμβάσεις κυμαινόμενου. Δεν είναι νόμιμος και διαφανής ο κανόνας της ρήτρας αναπροσαρμογής, δεν είναι σωστός ο υπολογισμός. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στην αγορά ενέργειας, και δεν υπάρχει έλεγχος για την τήρηση της νομιμότητας», είπε.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ