Το ψηφιακό δολάριο θα έθετε σοβαρά ζητήματα ιδιωτικότητας

60 λεπτά πριν
MONEY, ΔΙΕΘΝΗ

Ένα ψηφιακό νόμισμα υπό τον έλεγχο της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) θα έθετε σημαντικά ζητήματα ιδιωτικότητας και υπερεξουσιών του κράτους, οπότε πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα πριν να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο, ανέφερε ο πρόεδρος της Atlanta Federal Reserve Bank, Raphael Bostic, την Πέμπτη.

“Θα συνεχίσουμε να το μελετούμε και θα δούμε επίσης πώς εξελίσσεται η αγορά”, ανέφερε ο κ. Bostic, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό την αιγίδα της National Black MBA Association. “Εάν τα stablecoins αρχίσουν να χρησιμοποιούνται πολύ πιο ευρέως και αρχίσει να μας ασκείται πίεση να εισέλθουμε στο συγκεκριμένο πεδίο, τότε θα το πράξουμε λίγο νωρίτερα απ’ όσο θα έχουμε σχεδιάσει”, πρόσθεσε.

Η Fed αναμένεται να δημοσιοποιήσει εργασία και πρακτικά συζήτησης επί του ζητήματος σύντομα. Εκεί θα αναλύονται τα κόστη, αλλά και τα οφέλη μιας πιθανής τέτοιας κίνησης.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

voicenews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ