Β. Κοντοζαμάνης-Γ. Γιανκόπουλος: Είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

42 λεπτά πριν
ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα τα πράγματα με την covid-19 είναι πολύ καλύτερα απ ότι πριν δύο χρόνια. Εχουμε εμβόλια, θεραπείες, η ενημέρωση έχει βελτιωθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για τα επόμενα κύματα, ανέφεραν στο συνέδριο του Economist ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας και ο Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος πρόεδρος και διευθυντής της επιστημονικής ομάδας της εταιρeίας Regeneron Pharmaceuticals.

Σύμφωνα με τον κ. Γιανκόπουλο υπάρχουν πολλά ερωτήματα που ακόμη εκκρεμούν. Τα επίπεδα νέων κρουσμάτων και επαναμολοίμωξεων είναι υψηλά, ωστόσο παρατηρούμε ότι οι νοσηλείες και οι βαριές νοσήσεις κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και αυτό εκτιμούμε ότι είναι αποτέλεσμα του εμβολιασμού και της φυσικής ανοσίας. Ο ιός είναι πιο μεταδοτικός αλλά δεν προκαλεί βαριά νόσηση, ανέφερε.

Σημείωσε ότι η πανδημία μας έμαθε πολλά πράγματα και σήμερα έχουμε πολλά όπλα για να παλέψουμε. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σωστή, ξεκάθαρη και ειλικρινή ενημέρωση των πολιτών ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα δυσπιστίας των ανθρώπων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς τότε ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Αναμφίβολα η Ελλάδα τα κατάφερε, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε δεν σκέφτηκε το πολιτικό κόστος, πήρε δύσκολες αποφάσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση.

Είναι εμφανές είπε ότι βασικό όπλο για την covid-19 είναι το εμβόλιο και μίλησε για τη σημασία της συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. “Το ΕΣΥ επέδειξε ανθεκτικότητα”, υπογράμμισε ο κ. Κοντοζαμάνης, προσθέτοντας ότι “είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνησή του χωρίς καθυστερήσεις”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

voicenews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ